11 Kasım 2014 Salı



İNANÇ  NEDİR?


Her insanın gönlünde yatan aslanları vardır.Maddi ve manevi istekleri.Bazı anlar maddi istekler ağır basar, bazen de manevi istekler.Bir sarkaç gibi gider gelir arzularımız.Ve hayat sürprizleriyle bize kucak açar. Bazen acı, bazen tatlı sürprizler.Bu belirsizlik,zamanın ne getireceğinin bilinememesi insanoğlunu merak duygusunu kışkırtıp, araştırmalar yapmasına neden olurken, zaman içinde de hayatın sistemini çözmesini sağlamıştır.

Dini öğretiler kaderden bahsederken, tanrısal iradeyi külli irade olarak adlandırıp, ardından da insanın da iradesi var, o da cüz-i irade demişlerdir.Bu da akıllara bir başka soruyu getirmiş, külli irade yani bütünün tanrısal olanın, allahın iradesi herşeye hakimse, benim cüz-i denilen kısmi iradem nerde işe yarayacak diye düşündürmüştür.

Bilim adamlarının yıllar yılı yaptığı araştırmalar şunu göstermiştir. İnsanın bilinçli zihniyle düşündüğü, bilinçaltında duygu olarak örtüşüyorsa, düşüncelerini  gerçeğe dönüştürebilmektedir.

Korktuğum başıma geldi  dediğiniz hiç olmadı mı? Ya da içten içe gerçekleşmesinden tedirgin olduğunuz,olmasın diye dua ederken bile, olacağını biliyorum diye hissettiğiniz durumlar? Bazen de  şaşırtıcı şeyler olur. Herşey kötü giderken, içinizde nereden geldiğini bilemediğiniz bir ferahlık vardır.

Yeryüzünde yaşayan  yedi milyar insanın, farklı dilleri, farklı inançları, farklı mezhepleri var iken, hepsinin  dilekleri duaları nasıl kabul olmaktadır? Yaratıcı, Allah hangi dine mensuptur?  Afrikalı ilkel yerliler,totemlere tapınırken duaları reddedilmekte midir? Ateistlerin hiçbir duası kabul değil midir?

İnanmak, insanın yaradılış özelliklerindendir. Ve ihtiyaçtır.Ateistler de, yaratıcı kavramına inanmayı reddederek, inançsızlığa inanmaktadırlar. Sonuç olarak herkes bir şeye inanır.

İnanç, kişinin kendini güvende hissetmesini sağlar. İnandığımız şey ne ise, onun varlığını hissettiğimiz ölçüde güvenlikte ve huzurlu oluruz. Huzur ve güven arayışı hiç bitmez, ta ki gerçek huzur ve mutluğun nerede olduğunu  idrak edinceye kadar...

Gerçeğin yolunda,sevgiyle..

 AYŞE SARI

www.aysesari.com
 Ayşe Sarı Pozitif Atölye© Marka Tescillidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder